Варна °
fallback
Живот
09:01 | 28 април 2016
Обновен: 22:31 | 15 май 2025

Постен гювеч

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 4

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

2 глави лук

8 скилидки чесън

3 стръка целина

3 моркова

500 г гъби печурки

1,5 кг картофи

¼ чаша доматено пюре

1 супена лъжица червен пипер

1 и ½ чаши грах от консерва

сол, черен пипер

няколко стръка магданоз

Приготвяне:

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в малко мазнина. След това добавете към тях морковите, целината и гъбите. След като зеленчуците се задушат може да добавите картофите, червен пипер и вода колкото да покрие зеленчуците.

Гответе на бавен огън. Когато картофите са почти готови сложете изцедения грах, доматеното пюре и овкусете със сол, черен пипер и свеж магданоз.

 

az-jenata.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback