Различните култури ядат различна храна. От охлюви във Франция до живи калмари в Корея, някои "деликатеси" могат да ни изглеждат екзотично или направо отблъскващо, но това, което правят в Мексико, надминава очакванията. Ястието, наречено мексикански хайвер, се добива по специален начин, в специален период. Всяка сутрин през месеците март и април, когато мравките се размножават, Раул Руис Теран и семейството му, търсят мравчи гнезда. Именно през краткия размножителен период на насекомите мексиканците могат да намерят съставките за ястието. Добиването на основната суровина не е лека задача - трябва лопата, за да се копае, както и сито за пръстта. Как да се справим с кулинарните шокове в чужбина? След като основната съставка се отдели, тя се измива и се добавя към зеленчуци на тиган, например. Фамилията на Теран разкрива и кои точно зеленчуци слага - чесън, лук, чушки. Към този микс се добавя гуакомоле - вид разядка, типична мексиканска храна, в топла тортила. Завършекът е лимон. Яйцата имат много свеж вкус - нещо като зеленчук, разказва Раул. По думите му тази комбинация е наистина вкусна.
Vesti.bg