Варна °
fallback
Живот
10:21 | 3 май 2016
Обновен: 05:05 | 16 май 2025

Лесна ципура на фурна

Време на приготвяне: 30 минути Порции: 3

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

3 броя риби Ципура

сол, черен пипер

За билковото масло:

50 г масло

няколко стръка копър

1 скилидка чесън

половин чили чушка – по желание

Приготвяне:

Загрейте добре тигана. С помощта на остър нож направете няколко разреза върху рибата. Овкусете я със сол и черен пипер. След това я сложете за няколко секунди в тигана, за да се запечата добре и от двете страни.

Прехвърлете ципурата в тавичка, сложете една бучка масло върху нея и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути. Сервирайте със свежа салата от зеленчуци или гарнитура по ваш избор.

Забележка: Пригответе маслото като сложите всички съставки в кухненски блендер и ги смелите до получаване на хомогенна смес.

az-jenata.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback