Хапва ви се нещо вкусно, ето предложението на az-jenata.bg за неделен обяд:
Продукти:
2 големи картофа
185 г риба тон от консерва (която е била в растително масло)
2-3 стръка зелен лук или една малка глава червен
1-2 чаша царевица от консерва
сол, черен пипер
1 голямо яйце
½ чаена чаша галета + още около чаша за овалването на кюфтетата
Приготвяне:
Сварете картофите, след което ги намачкайте в купа. Към тях прибавете изцедената риба тон, нарязаният лук, сол, черен пипер, галетата, царевицата и яйцето. Разбъркайте добре. От получената смес оформете малки и плоски кюфтета.
Сипете в чиния галета и оваляйте всяко кюфте. В добре загрят тиган сложете малко количество зехтин и изпържете кюфтетата. Сервирайте със сос по ваш избор.
Коментари