IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
14:39 | 1 август 2017
Обновен: 16:22 | 30 април 2024

Откриха лятната читалня в РБ „Пенчо Славейков“ във Варна

През август по традиция се прави профилактика на фонда на библиотеката

По материала работи: Слав Велев
Откриха лятната читалня в РБ „Пенчо Славейков“ във Варна

От първи август заработи лятната читалня в Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. Тя е обособена във фоайето на основната сграда. Работното й време е от 8:30 до 17:30 часа. Лятната читалня ще функционира от 1 до 25 август. Последната седмица на месеца библиотеката няма да работи, за да се подготви отново да отвори врати за редовните си посетители през септември. 


В лятната читалня могат да се открият специално подбрани книги за отмора през ваканционния месец, произведения за изкуство и култура, заглавията от списъците с препоръчителна литература за учениците, книжки с приказки за най-малките и др. Селекцията е направена от библиотекарите, въз основа на интереса на читателите през годината. Посетителите ще имат достъп и до ежедневната преса. 


През лятото хората освен да заемат книги от лятната читалня, ще имат възможност и да върнат тези, които дължат на библиотеката. Това ще става чрез системата за самостоятелно заемане и връщане на книги, която повече от година функционира в основната сграда на РБ „Пенчо Славейков“ и се радва на големия интерес на варненци от различни поколения.


Полина Петрова
 

 

Коментари

Новини Варна