Варна 13°
fallback
Новини Варна
17:32 | 18 септември 2018
Обновен: 08:22 | 30 април 2024

Полицейска акция „Безопасно поведение на пешеходните пътеки” във Варна

Операцията има за цел да напомни и на пешеходците за техните задължения и отговорности на пътя

По материала работи: Борис Проданов

През тази седмица, заедно с традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя” и „Европейската седмица на мобилността” е в ход специализирана полицейска операция за контрол на поведението на пешеходците като участници в движението по пътищата и отношението на водачите към тях, съобщава ОД на МВР - Варна.

 

Операцията е под наслов „Безопасно поведение на пешеходните пътеки” и е насочена към всчики участници в движението на пътя и поведението им в районите с пешеходни пътеки. Операцията има за цел освен на водачите на МПС, да напомни и на пешеходците за техните задължения и отговорности на пътя, както и това, че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата.

 

ОД на МВР – Варна напомня, че на 19 септември ще се проведе Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death - EDWARD). Операцията се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта на EDWARD е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП на територията не само на град Варна и областта,  а и в цяла Европа, чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на ЗДвП и повишаване степента на информираност на обществото за пътно-транспортния травматизъм и причините за същия.

 

Черно море

 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback