IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:49 | 3 април 2019
Обновен: 22:16 | 23 април 2024

Около 200 деца от шест страни участват в семинара на фондация „Българска памет“ край Варна

Официални гости на откриването бяха кметът на Варна Иван Портних и Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в България

По материала работи: Слав Велев
Снимка: LIVE.VARNA.bg

Около 200 деца от България, както и от българските диаспори от Украйна, Молдова, Албания, Северна Македония и Сърбия участват в 26-ото издание на пролетния семинар на фондация "Българска памет" под мотото "Иновации, прогрес и дигитален свят", съобщи председателят на неправителствената организация Милен Врабевски, предаде БТА.

 

Той коментира, че на семинара в Кранево организаторите правят всичко възможно младите да имат директна полза от знания, които са важни за един високотехнологичен век като нашия. От това ще зависи кариерното развитие и искаме да дадем на младите този трамплин, от който да отскочат максимално високо, посочи Врабевски.

 

Официални гости на откриването бяха кметът на Варна Иван Портних и Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в България.

 

Врабевски добави, че семинарът е принципна позиция за истинска интеграция на диаспората от европейски тип. Председателят на фондацията съобщи още, че през тази година ще има изнесен подобен семинар, който ще се проведе в Северна Македония на 17 и 18 април.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна