Варна 13°
fallback
Новини Варна
15:05 | 18 октомври 2020
Обновен: 03:34 | 30 април 2024

Откриха огромна нарколабратория в бивша фабрика за пилета

Двама са задържаните при акцията в Горна Оряховица

По материала работи: Слав Велев

Огромна нарколаборатория за производство на марихуана бе открита при акция в Горна Оряховица, съобщиха от Прокуратурата. Нелегалният цех е разположен в бивша фабрика за пилета. Акцията е проведена около 20 ч снощи.

 

Лабораторията е най-голямата досега на територията на Велико Търново, казаха на брифинг от Областната дирекция на МВР, предаде Tribune.bg.

 

Две лица са задържани при разбиването на лабораторията – единият е от София на 32 години, а другият е от Арбанаси на 30 години. Арестуваният столичанин е познат на полицията. Те са с мярка за арест 24 часа, като предстои да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми. Те могат да получат затвор по двете обвинения от 2 до 8 години, както и парична глоба.

 

Намерените от полицията растения са 1000. Те са били с височина около 1, 5- 2 метра.

 

В помещенията на бившата птицекладница в Горна Оряховица се намират няколко халета, едно от които е било приспособено за сушене на готовата продукция марихуана. Там са открити около 14 кг суха растителна маса.

 

Още две помещения са били приспособени за целия цикъл за отглеждане на растенията, включващ капково напояване, климатици, влагоабсорбатори. Всичко това е работело в момента на задържането.

 

Предполага се, че лабораторията е работила от около половин година.

 

Това е четвъртата разбита наркооранжерия от началото на седмицата на територията на Област Велико Търново. Останалите три са в Павликени, Бяла черква и село Осина.

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback