IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
10:10 | 6 януари 2021
Обновен: 05:59 | 26 април 2024

С автобус във Варна - по добре с карта, но може и с монети

Няколко екипа реагират по проблеми с машините, обикаляли да връщат на хората неполучено ресто

По материала работи: Слав Велев
С автобус във Варна - по добре с карта, но може и с монети

Проблем с машините за продажба на билети в градския транспорт на Варна има! Това призна инж. Бойка Балева, ръководител направление транспорт към ОП ТАСРУД, предаде общинският съветник Стела Николова. Тя препоръча за машините в автобусите да ползваме само монети. Инж. Балева  заяви още, че 3 екипа стоят по обращачите на автобусите в града, за да реагират по проблеми с машините за билети във Варна .

 

Ето какво сподели общинският съветник Стела Николва:

"Вчера ходих в ТАСРУД, за да говоря за билетчетата и рестото, което ако машината не ви е върнала, трябва да идете до Стоматологията да си го вземете.
Върнаха и моето. Бяха объркали и си записали,  че имат да ми връщат 8 лв, но им обясних, че са 7, за да не злоупотребя с приходите на и без това клетия ни градски транспорт. 

Разговарях с г- жа Балева, която ме увери,  че се прави всичко възможно да не се създава дискомфорт на пътниците,  и че три екипа стояли на обръщачите на автобусите, за да реагират при проблеми с машините.  Г- жа Балева призна, че има проблеми при връщане на ресто от пусната в машината банкнота и препоръча за машините в автобусите да ползваме монети. Разбира се целта е гражданите да си закупуват карти, които само да валидират в автобуса.

Попитах дали има такава информация на сайта на общината и ТАСРУД и на ми показа публикация в сайта на ТАСРУД за промяна в превозните документи или нещо подобно.

Посъветвах г- жа Балева да се публикува информация за ползването на картите, както и че е добре гражданите да са информирани, че ако си купуват билет, е по-добре да имат монети. Тя ме помоли да й напиша на мейла какво трябва да съдържа това съобщение на достъпен език и обеща да го коментира с началниците си.

Разбрахме се, че не от нея зависи пускането на билетната система и неуредиците с нея, но то пък щеше да е много срамно хич да не бе влязла в употреба, макар да чакахме 3 години, докато някак тръгне.

За мен остана чудно, че г- жа Балева сподели, че служители на ТАСРУД докато пътували из града, връщали на хората с неполучено ресто от машините парите. Само на някои, които не можели да слязат в центъра в раб.време. Жалко, че на мен не бе предложена подобна опция. ?

Все пак остава въпроса доколко гражданите са честни при съобщаване за невърнато ресто на безплатния телефон, отбелязан на всяка машина, защото очевидно тази информация не се проверява някак и докога ТАСРУД ще си играят на кондуктори в сградата на Стоматологията, докато кондукторите станаха контрольори?

На тези въпроси трябва да отговори ресорния зам.кмет.

Та, изводът от цялата история е, да си купувате карти, а ако инцидентно ползвате градския транспорт, да имате в себе си монети, за да нямате срещи в Стоматологията"

Стела Николова - вашият общински съветник

Припомняме, че автоматизираната билетна система, която бе официално изградена преди 3 години, като част от проекта за "Интегриран градски транспорт на Варна" бе официално пусната в употреба на 1 януари 2021 година. Стотици кондуктори бяха осовободени, а част от тях са преназначени, като контрольори в автобусите.

Коментари

Новини Варна