IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:45 | 24 юни 2022
Обновен: 18:06 | 24 април 2024

5 г. затвор за агресивен варненски рецидивист, пребил съкилийник в силистренския арест

52-годишният О.М. бил арестуван за нанасянето на средна телесна повреда на друго лице

По материала работи: Слав Велев
5 г. затвор за агресивен варненски рецидивист, пребил съкилийник в силистренския арест

Ефективна присъда „лишаване от свобода“ за срок от пет години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване получи мъж от Варна по внесен от Районна прокуратура – Силистра обвинителен акт. Той ще трябва да заплати сумата от 10 000 лева по уважения от съда граждански иск за причинени неимуществени вреди.

52-годишният О.М. бил привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на средна телесна повреда на другиго при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 131а, пр.2, във връзка с чл. 129, ал. 2, във връзка с чл. 129, ал. 1, във връзка с чл. 29, а;. 1 б. „А“ и „Б“ от НК.

По време на извършване на престъплението подсъдимият бил задържан за друго деяние. В ареста той влязъл в конфликт с друг задържан и решил да се саморазправи с него на следващия ден. На 8 май 2021 година, в обособен двор за извеждане на задържани лица към Районна служба „Изпълнение на наказанията" - гр. Силистра, той нанесъл удар с юмрук в областта на долната челюст на своя опонент, като така му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване и травма на два долни централни резци.

О.М. е криминално проявен и осъждан многократно. Това не била първа подобна проява и извършеното от него е в условията на опасен рецидив.

Одобреното от Силистренския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.

Коментари

Новини Варна