IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:45 | 6 юли 2022
Обновен: 09:06 | 18 април 2024

Доживотен затвор за убиеца на DJ Теди, соченият за подбудител беше оправдан

53-годишният Константин Б. е осъден да плати близо половин милион лева кръвнина на родните на Тодор Тодоров

По материала работи: Слав Велев
Доживотен затвор за убиеца на DJ Теди, соченият за подбудител беше оправдан

Тодор Тодоров, известен като DJ Teddy бе убит на 26.02.2015 г., около 22 часа. пред блока, в който живее

Варненският окръжен съд призна за виновен 53-годишния Константин Б. за предумишленото убийство в съучастие с неустановено лице на варненския диджей Теди. За престъплението, извършено с особена жестокост, му беше наложено едно от най- тежките наказания, предвидени в Наказателния кодекс – доживотен затвор при първоначален специален режим.

Другият подсъдим по делото - 50-годишният Григор К., обвинен че като подбудител, умишлено е склонил Константин Б. чрез обещаване и даване на облага – 20 000 евро, за да извърши престъплението беше оправдан и освободен от петчленния състав на съда.

Частично бяха уважени и гражданските искове на пострадалите близки на жертвата. Констатин Б. е осъден да плати 140 000 лева на сина на DJ Теди, 100 000 лева на неговата майка и 100 000 лв. на наследниците на баща му, починал миналата година. Осъденият дължи и 70 000 лв. на брата на убития, както и 55 000 лева на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в следствие на престъплението, ведно със законните лихви от датата на деянието. Съдът уважи и нанесените имуществени вреди в размер на 1142,50 лева.

Убийството беше извършено на 26.02.2015 г., около 22 часа. Тодор Тодоров, известен като DJ Teddy, бил причакан пред блока, в който живеел и намушкан смъртоносно няколко пъти с нож в областта на гърдите. В следствие на нанесените със значителна сила и точност удари, смъртта на 45-годишния диджей настъпила почти мигновено. Според обвинителния акт престъплението е извършено с особена жестокост, а като мотив на подбудителя се сочи „любовен триъгълник“.

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, докато прокуратурата не обвини Константин Б., след като получи резултатите от  направената ДНК експертиза, изготвена от Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия. Малко по-късно обвинение беше повдигнато и на Григор К.

През октомври 2020 г. обвинителният акт заедно с осемнадесет тома досъдебно производство беше внесен в съда, като самото съдебно следствие започна на 1 април следващата година. До произнасянето на присъдата се стигна след проведени общо 93 открити и закрити заседания. В хода на делото бяха разпитани 73 свидетели, сред които и един защитен. В съда се явиха и 25 вещи лица, сред които и германският експерт, извършил ДНК експертизата, за да отговарят на въпросите на страните и на съдебния състав.

Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок от днес.

Коментари

Дед Коку ( преди 1 година )
И откъде по точно ще намери той половин милион лева, че да ги плати? Да ви имам и правосъдието и *** ви закони. Осъдете го 100000000090900787 милиарда лева да плати. Все тая!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна