IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:17 | 31 януари 2023
Обновен: 06:05 | 18 март 2024

Варненец изгоря с 480 лв. за използване на GSM в колата

Санкцията е била наложена в Нидерландия и той мислил, че ще му се размине

По материала работи: Слав Велев
Варненец изгоря с 480 лв. за използване на GSM в колата

Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена от холандските власти на 47-годишен мъж, живеещ във Варна. Той е глобен  250 евро, заради държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране.  

Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Нидерландия удостоверение за прилагане  на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

Нарушението е било извършено от българския гражданин на 11 януари миналата година. Решението на холандските власти е от 04.08.2022 г. и е влязло в сила на 15 септември същата година.

Съдебният състав на Окръжен съд – Варна прецени, че не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже признаването и изпълнението на наложената финансова санкция.

Съдебният акт ще бъде изпратен незабавно на органите на НАП за изпълнение, където мъжът ще трябва да плати левовата равностойност на глобата - 488,96 лв.

Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.        

Коментари

Новини Варна