IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
12:40 | 17 февруари 2023
Обновен: 16:16 | 17 април 2024

36-годишен варненец, хванат с огромно количество дрога, се споразумя за "условна"

Подсъдимият бил спипан с растенията от рода на конопа на обща стойност 24 500 лева

По материала работи: Слав Велев
36-годишен варненец, хванат с огромно количество дрога, се споразумя за "условна"

Снимката е илюстративна/МВР/АРХИВ

Варненският районен съд одобри параметрите на постигнато споразумение между прокуратурата и 36-годишен мъж, с което той се признава за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение за отглеждане на марихуана. Пред съда той заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че от неустановена дата през м. май 2020 г. до 14 юли 2020 г. във Варна подсъдимият е засял и отглеждал общо 16 броя стръкова от рода на конопа /марихуана/. Растенията били с общо нетно тегло от над 4 кг., на обща стойност за около 24 500 лева.

Варненският районен съд одобри споразумението, като прецени, че то не противоречи на закона и морала. За извършеното престъпление по чл. 354в от Наказателния кодекс, 36-годишният подсъдим следва да търпи наказание от  7 месеца лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок, както и 2500 лева глоба.

В негова тежест са сторените по делото разноски. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат и предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Дед Колю ( преди 1 година )
Да бе да, точно за унищожение ще предадете тревата. Няма дилърите по районните да я планират, а за унищожаване ще я дадете. И аз не ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна