IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:00 | 16 юни 2023
Обновен: 05:07 | 29 април 2024

Новият министър на туризма идва във Варна, проверява лично морската вода

Изключително важно е да поддържаме позитивния образ на България, заяви Зарица Динкова

По материала работи: Слав Велев
Новият министър на туризма идва във Варна, проверява лично морската вода

Зарица Динкова/Снимка: Министерство на туризма

Новият министър на туризма Зарица Динкова пристига на първото си посещение днес във Варна. Тя идва морската столица, за да се запознае на място как работи Районната здравна инспекция във връзка с пробите за измерване чистотата на морската вода, както и да събере актуална информация.

За момента няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море след разлива на язовир "Нова Каховка" в Украйна и за лавинообразно отказване на резервации. съобщи вчера министър Динкова при представянето в ресорната парламентарна комисия на екипа си и приоритетите в работата на ведомството. 

Министърът на туризма подчерта, че е изключително важно да поддържаме позитивния образ на България и това ще е един от приоритетите й.

Министерството на околната среда и водите осигурява пълно проследяване на възможни екологични щети в българската акватория на Черно море, след разрушаването на стената на язовир „Нова Каховка“, разположен на река Днепър на територията на Украйна. Към момента няма данни за замърсяване край българските брегове. Сателитните наблюдения и математическото моделиране на водните течения до този момент не дават повод за притеснение. Следи се състоянието не само на крайбрежните, но и на водните течения навътре в морето.

Коментари

Новини Варна