IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:00 | 26 юни 2023
Обновен: 09:46 | 29 април 2024

Честито: Квартал „Чайка” първи става „зелена зона”

Отварят пътя за „Виница” в края на юли, но затварят ”Подвис” и „Поп Димитър”

По материала работи: Слав Велев
Честито: Квартал „Чайка” първи става „зелена зона”

Бъдещата зелена зона предвижда 7 подзони (в светлозелено) между синята зона и бул.”Васил Левски” (без Максуда)

Въвеждането на „зелената зона” във Варна ще започне от кв.”Чайка”. До края на тази седмица на място ще бъдат обявени подробности, съобщи кметът на Варна Иван Портних, предаде "Дарик".

В зона за платено улично паркиране ще се превърнат всички територии между синята зона и бул.”Васил Левски” (без Максуда). „Зелената зона” ще осигурява кратковременно паркиране до 5 часа (в синята е 3 часа). Ще е с работно време от 9.00 до 19.00 часа в делнични дни, беше обявено при представяне на проекта преди година. 

„Зелената зона” във Варна ще бъде въвеждана поетапно като се предвижда да има 7 подзони, подобно на „синята зона”. На улици в обхвата й ще бъде въведено еднопосочно движение. Промяната ще се прави там, където това е необходимо, и след съответния анализ. 

Ремонтът на ул. „Цар Борис III”, която е основната връзка на кв.”Виница” с града, ще приключи до края на юли. До края на тази седмица трябва да бъдат финализирани дейностите по ВиК инфраструктурата, след което за 30 дни Общината ще завърши изцяло ремонта, заяви кметът на Варна Иван Портних.

Строителните дейности на пътя за "Виница" започнаха в края на март. В ремонтирания участък се изгражда битова канализация по проект на ВиК-Варна, финансиран от оперативна програма „Околна среда“. Ремонтът след това включва пълно обновяване на уличното платно, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, велотрасе и обновяване на уличното осветление с нови LED осветители, което ще бъде извършено от Община Варна.

"Този ремонт трябваше да е приключил преди две години, но заради забавения ВиК проект започваме работа сега”, обясни кметът. По думите му дискомфорта в града в момента се дължи на реализацията на мащабния проект на ВиК-Варна, част от който е и ул. „Цар Борис III”.  

Предстои затваряне и ремонт на улиците ”Подвис” и „Поп Димитър”, но това ще стане след приключване на строителните дейности по бул.”Христо Смирненски” и ул .”Прилеп”. По пътя за с. Каменар (ул.”Прилеп”) предстои изграждане на канализация и над отсечката с ул. ”Патриарх Максим”, посочи Портних.  

Коментари

Оня с коня ( преди 9 месеца )
Целия град трябва да е платен.и данъците на автомобили и недвижими имоти трябва да се увеличат 3-4 пъти.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 1
Гого ( преди 9 месеца )
Зоните са незаконни машинки за пари.Как след плащане на пътен данък,ще плащаш още.Това е измислено от бални мозъци.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 4
Валентин ( преди 9 месеца )
Нито един многоетажен паркинг не е изградила общината. Нито един!!!! А ние се караме кой къде да спре. Виновен е ПОРТНИХ И *** и всички главни архитекти, които подписаха презастрояване без инфраструктура. Сега ни гледат сеира как се караме. Заслужават да се изсипем пред общината с колите, да блокираме всичко и да ги питаме къде са парите от зоните и защо не се строят многоетажни паркинги.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 9
Диан ( преди 9 месеца )
Още повече- на какво отгоре, живущите трябва да плащат? Те с какво са виновни че живеят там? Хубаво, в синя зона не се толерират автомобили, но тия които живеят там нямат друг изход. Те за какво плащат? Защото синята зона е направена за пари, научете го най-накрая. Всички факти водят натам. Само наивниците смятат че синята зона ще разкара паркиращите коли- такива винаги ще има. От паркиращи коли може да се освободим само със забрана за паркиране ВЪОБЩЕ, но това няма да стане- няма да текат пари.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 3
Диан ( преди 9 месеца )
Хората отдавна са с промити мозъци. Вярват че синята зона е техен приятел. Те дори не роптаят срещу това и наистина вярват че е така. Твърди се че синята зона има за цел да няма паркирали автомобили, и не е направена САМО за пари и с никаква друга цел. Ако беше така , то примерно първият час щеше да е безплатен. След това ако човек си е свършил работата, той задължително ще си тръгне.Коли винаги ще има това е ясно. Но това не е така - плаща всеки и винаги. Явно всичко е само за пари.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Xxx ( преди 9 месеца )
До коментиращите от "Чайка": Не паркирам там, но ако не знаете, единственото което притежавате там са панелните кутийки. Нямате дори идеални части от земята на блоковете и гражданските не са Ваши. И Пешо от "Трошево" може да паркира там точно толкова законно, колкото и Вие, щото и той си е платил данъза за МПС ;-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 9
Зайо Байо ( преди 9 месеца )
Елате да видите какво е до Майчин Дом ! Никой не го интерисува къде спира!!! Варна не е подготвена за такова нашествие от автомобили! Тук без зелена зона е война. Съседите бягат по бели *** за да си преместят колата и се стига до бой! Има домакинства с по 3-4 коли освен всичките граждани,които паркират около ОМВМИР за да стигнат до Чаталджа. Няма как на жилищен блок с 3 входа по 24 апартамента да оставиш 20 паркоместа!!! Изградете паркинги на нива,не да мислите как само да лапате пари!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 37
Моряк от Бургас ( преди 9 месеца )
С тези зони превръщат хората в "крепостни" граждани. Вместо да решат проблема с вертикално планиране и изграждане на подземни или етажни паркинги, общината за пореден път "отбива " номера. Като карето около Спортна зала - продадени повече стикери за паркиране от наличните паркоместа! Оставка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 4 rate up comment 25
БАЙ Иван ( преди 9 месеца )
ГРАДСКА МОБИЛНОСТ Е ВРЕДНАЗА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!!!!! ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН!!!!!! ПОЛЗА ОТ СИНЯ, ЗЕЛЕНА, БЕМБЕНА И ВСЯКАКВИ ДРУГУ ЗОНИ, БЕЗСМИСЛЕНА, ОСВЕН ЛАПАНЕ НА ПАРИ ОТ НЕЩО КОЕТО Е БЕЗПЛАТНО!!!!!!! В МАКСУДА, ЗАЩО НЯМА ДА ИМА ЗОНА?????? БАЙ *** ДА НЕ Е НЕЩО С ПРИВИЛЕГИИ????? АЛО ОБЩИНАТА, Я БЪРЗО СЕ ЗЕМЕТЕ У РЪЦЕ, ДА НЕ ВИВЗЕМЕМ НИЕ И МАКСУДА ДА СТАВА ЗОНА!!!!!! ИНАЧЕ, БОЙ, ЕБ***НЕ И СРЪБСКА МУЗИКА ЗА ЦГМ!!!!! ПРОКОРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕСИРА ЗА НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА!!!!!!!!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 27
Curious ( преди 9 месеца )
Попътен вятър и на онези пикльовци, идващи на у-ще с автомобилите на родителите си, паркиращи по цял ден около оградите му. Много По- здрави и на запалянковците от кол и въже, решили, че щом видят празно пространство за да си наврат барутника било то дълбоко в полянката за игра или директно върху площадката на вход защото са с джип и над тях е само Господ, без да им мигне окото го правят...и така целия квартал се превръща в поляната на Камен бряг на Джулая морнинг ! Уви, дотук!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 4 rate up comment 20
Новини Варна