IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:00 | 28 юни 2023
Обновен: 05:17 | 2 май 2024

Варненецът с наркооранжерия в центъра остава в ареста

В квартирата на 26-годишния Д.И. са намерени 50 растения от рода на конопа

По материала работи: Слав Велев
Варненецът с наркооранжерия в центъра остава в ареста

В квартирата са намерени 50 растения от рода на конопа, в различен стадий на растеж, напоителни системи, вентилатори, лампи, торове, палатки/Снимка: ОД на МВР-Варна

По искане на Окръжна прокуратура – Варна 26-годишният Д.И., привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и за отглеждане на такива, остава в ареста. Мъжът е обвинен за престъпления по член 354а, ал. 1 и по член 354в, ал.1 от НК. Той е криминално проявен и осъждан, като деянията са извършени от него в изпитателния срок по предходно осъждане за същото престъпление.

Младият мъж беше задържан на 26 юни 2023 година. В хода на разследването срещу него е установено, че Д.И. е наел апартамент в централната част на града и е оборудвал в него високо технологична оранжерия за отглеждане на наркотични вещества. При извършеното претърсване и изземване, в жилището са намерени 50 растения от рода на конопа, в различен стадий на растеж, напоителни системи, вентилатори, лампи, торове, палатки.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор полицейското задържане на 26-годишният мъж беше удължено за срок до 72 часа, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Днес съдът уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на въззивна проверка от Апелативния съд в града.

Коментари

Новини Варна