IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:20 | 19 юли 2023
Обновен: 08:26 | 29 април 2024

Пробация за варненец, заплашил с убийство управителка на бар

Знаеш ли какво ще ти се случи, имам хора, казал 55-годишният агресор

По материала работи: Слав Велев
Пробация за варненец, заплашил с убийство управителка на бар

Снимката е илюстративна: АРХИВ

За отправена закана с убийство, Районен съд – Варна осъди 55-годишен мъж от морския град.

Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс - за отправяне на закана с убийство към управителка на питейно заведение. Вечерта на 16 януари миналата година подсъдимият с трясък по вратата и с метална тръба в ръката влязъл в бара и се заканил с убийство на жената, която стопанисвала заведението с думите „Ще те убия, как може да ми викаш полиция, знаеш ли кой съм аз, какво ще ти се случи, имам хора“. Поводът бил възникнала конфликтна ситуация два дни преди това, когато подсъдимият в нетрезво състояние разбил витрината на бара и управителката потърсила съдействието на охранителна фирма и полицията. Действията и изречените думи от 55-годишния мъж в присъствието на други посетители в заведението, би могло да възбуди основателен страх за осъществяването на заканата у потърпевшата. 

Деянието, извършено от подсъдимия е престъпление против личността. По силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение, което бе одобрено от Районен съд - Варна, той  получи наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца 55-годишният мъж подлежи на задължителни пробационни мерки, като трябва да се регистрира по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и да провежда срещи с пробационни служители.       

Направените по делото разноски се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен. 

Коментари

Новини Варна