IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
13:40 | 28 декември 2023
Обновен: 06:06 | 28 април 2024

Коцев събра кметовете на варненските села

Некачествени ремонти, липсата на канализация, недостиг на вода и неизградени спортни и детски площадки са сред проблемите им

По материала работи: Слав Велев
Коцев събра кметовете на варненските села

Снимка: Фейсбук/Благомир Коцев

Кметът на Варна Благомир Коцев се срещна с кметовете на селата в общината - Константиново, Казашко, Тополи, Звездица и Каменар. Заедно са обсъдили комуникацията и съвместната работа занапред.

"Кметовете посочиха, че в тези села живеят реално близо 10000 души. Разказаха ми, че имат сходни проблеми: липса на канализация в три от селата, недостиг на вода в едното, неизградени спортни и детски площадки. Някъде има некачествени ремонти, а навсякъде - твърде малко пари за запълване на дупките по улиците. В две от селата вече има запълнен капацитет на гробищните паркове, за което са писали докладни. И навсякъде - един общ проблем: имат нужда от видеонаблюдение и по-интензивно полицейско присъствие", коментира Коцев.

"Заварените проблеми са факт, но аз мисля, че голяма част от тях, освен набавянето на парите, е решима чрез по-добра комуникация и излизане извън чиновническия режим. С повече срещи, диалог и работа на терен на администрацията заедно с кметовете на кметства много от въпросите могат да се решават по-ефективно. Аз благодаря за поканата, след Нова година лично ще се уверя на терен, при тях, кои са неотложните действия, които да подобрят условията за живот на хората в селата до Варна. Със сигурност поемам ангажимента пред тях, че кметът на Варна ще е достъпен и в диалог с кметствата, за да върви работата по-бързо", коментира още кметът на Варна.

Коментари

Новини Варна