IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
11:30 | 14 февруари 2024
Обновен: 06:23 | 26 април 2024

Съдът пак отхвърли искането на кмета на район „Одесос“ за предварителното му отстраняване

Цветнен Цветков не е представил доказателства за доходите и имущественото си състояние

По материала работи: Слав Велев
Съдът пак отхвърли искането на кмета на район „Одесос“ за предварителното му отстраняване

Цветнен Цветков

Административен съд – Варна остави без уважение искането от Цветнен Цветков за спиране предварителното изпълнение на Решение № 294/02.02.2024 г. на Общинската избирателна комисия (ОИК) – Варна. 

В мотивите съдът посочва, че с оспореното решение на ОИК – Варна са прекратени пълномощията на жалбоподателя като районен кмет на район „Одесос“ в община Варна, но с изключение на посочената длъжност за Цветнен Цветков е налице неограничено право да полага труд, съответно да придобива доходи. В този смисъл, не е нарушено правото му на труд, установено от Конституция на Република България. Съдът е дал възможност на жалбоподателя да представи доказателства, чрез които да се установят доходите и имущественото му състояние, както и да посочи всички обстоятелства и доказателства, че оспореното решение ще му нанесе значителна или трудно поправима вреда. В предоставения срок не са представени доказателства във връзка с указанията. Съдът приема, че към настоящия момент не са налице доказателства, чрез които се установява, че за жалбоподателя ще настъпи значителна или трудно поправима вреда. Целта на допуснатото по силата на закона предварително изпълнение е да се охрани максимално общественият интерес, като се вземат всички мерки, да не се допусне лице да изпълнява длъжността кмет на район, след като за това лице има данни и/или доказателства, че извършва търговска дейност. Във връзка с доводите на жалбоподателя, че ще се накърни репутацията и доброто му име,  съдът сочи, че защитата в тази насока ще се осъществи с окончателен съдебен акт по спора. Направен е извод, че искането за спиране изпълнението на оспореното решение следва да бъде оставено без уважение.
Определението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7–дневен срок.

С пълния текст на Определението можете да се запознаете тук

Коментари

Дядо Петко ( преди 2 месеца )
Туки, имам работно място за кенефчя на обществен клозет на гарата. Веднага те наемам, идваш ли? Нали ти било отнето правото на труд. Ето имам работа за теб да миеш и вземаш по 2 лева на калпак.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна