IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
10:00 | 23 февруари 2024
Обновен: 21:58 | 27 април 2024

„Възраждане” и ПП-ДБ се скараха заради проваленото гласуване на бюджета на Варна

Според едните е имало опит за диктат, а според другите се извиват ръцете на кмета

По материала работи: Слав Велев
„Възраждане” и ПП-ДБ се скараха заради проваленото гласуване на бюджета на Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев/Снимка: Община Варна/АРХИВ

„Възраждане” и ПП-ДБ се скараха заради проваленото гласуване на бюджета на Варна. Групите на двете формации в Общинския съвет излязоха с позиции заради отлагането на сесията, на която трябваше да бъде гласуван бюджета на града.

От „Възраждане” определят заседанието като прецедент в работата на местния парламент. Според тях съветниците са били лишени от правото си да вземат информирано решение заради премахването на над 130 терена и замяната им с други в Общинската програма за разпореждане с имоти.

„Варна няма бюджет, защото заявките за промяна се оказаха опит за диктат. Варна няма бюджет, защото администрацията на Коцев реши да прокарва решения с натиск и в последния момент. Няма как да набереш инерция, когато сам се спънеш на старта Варненци са безкомпромисни към политиците, които ги лъжат, политици които говорят едно в кампания, а после вършат друго”, заявяват от партията.

Според общинските съветници от ПП-ДБ опонентите им са бламирали бюджета с користни цели.

„За жалост това е с цел да се печели време и да се показват мускули,  да се извиват ръце и да се поставят условия към кмета Благомир Коцев.  Без никакво съмнение тези похвати не са част от политиката му. Търся експертност и моралност, а не „услуги“. Пълненето на администрацията с партийни калинки е похват на бившите управляващи, не мой, обяви публично Коцев. За огромно съжаление парите за варненци се използват като инструмент и разменна монета за постигане на лични тяснопартийни цели”, заявяват от коалицията.

Коментари

Новини Варна