IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
12:20 | 13 март 2024
Обновен: 16:16 | 27 април 2024

Община Варна търси пари за ремонт на училища и градини

Обсъжда се и възможността за модернизация на отделението по лъчетерапия при СБАЛОЗ „Д-р Марко Марков“ с изграждането на втори бункер

По материала работи: Слав Велев
Община Варна търси пари за ремонт на училища и градини

Заместник-кметът Диан Иванов събра на поредна работна среща групата за подбор на проекти и оценка на техническата готовност/Снимка: Община Варна

Община Варна работи по 10 проектни предложения, с които може да кандидатства за финансиране по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“. Това съобщи днес заместник-кметът Диан Иванов, който събра на поредна работна среща групата за подбор на проекти и оценка на техническата готовност. На срещата присъстваха още заместник-кметовете по здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова и по образование, култура и спорт Павел Попов.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството отвори миналата седмица процедурата, по която могат да се подават проектни предложения. Срокът за кандидатстване на общините е много кратък, до 9 май. Затова е необходимо да се вземат навременни мерки по идентифициране на обектите, подготовка на проектите и подаването им в срок, обясни Иванов.

Проектите, с които Община Варна може да кандидатства за финансиране, са в областта на образователната, здравната и културна инфраструктура и градската среда. Сред обсъжданите обекти са обновяване и модернизация на сградите на СУ „Елин Пелин“, СУ „Неофит Бозвели“, детските градини „Незабравка“, „Мечо Пух“, детска ясла „Щурче“ и други.

Обсъжда се и възможността за модернизация на отделението по лъчетерапия при СБАЛОЗ „Д-р Марко Марков“ посредством изграждането на втори бункер, както и доставките на линеен ускорител, компютърен томограф, мамограф и ядрено-магнитен резонанс.

Предстои да се подготвят необходимите документи за обсъжданите обекти. Одобрението е на конкурентен принцип,  като кандидати или бенефициенти могат да бъдат широк кръг заинтересовани страни – държавни органи и администрации, общински власти, НПО, предприятия, учебни заведения, представители на научната и академична общност, лечебни заведения, културни институти и Сдружения на собствениците, стана ясно по време на срещата.

Повече информация вижте ТУК

Коментари

Новини Варна