IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
09:40 | 30 март 2024
Обновен: 14:12 | 28 април 2024

Незаконен строеж в „Бриз“ ограничава достъпа до имотите на варненци

Автомобили се блъскат в тераса, в центъра на Варна. Съседи се карат за ограда

По материала работи: Слав Велев
Незаконен строеж в „Бриз“ ограничава достъпа до имотите на варненци

Възрастни хора, живеещи на първи етаж в кооперация на ул. „Страхил“ 20 се оплакаха от дългогодишни проблеми с инфраструктурата около жилището си/Снимка: Община Варна

Граждани сигнализираха за неизпълнението на заповед за премахване на незаконен строеж в района на кв. „Бриз“, който е причина да се ограничи достъпът до имотите им. Това стана ясно по време на приемния ден на заместник-кмета по обществен ред и сигурност Илия Коев. По случая многократно са подавани жалби до всички институции, а по казуса се води досъдебно производство. След проверка от страна на заместник-кмета се установи, че на 18 март 2024 г. от район „Приморски“ е издадена заповед за премахване на незаконен строеж и предстои тя да бъде изпълнена в законовия срок, увери гражданите Илия Коев. 

За неразбирателство и междусъседски спорове заради поставена ограда в имот с общ заход към жилищната част, алармираха други граждани по време на приемния ден. Изградената ограда е постоянен обект на вандализъм, правят се непрекъснати опити да бъде съборена и демонтирана, споделиха гражданите. На мястото ще бъде извършен оглед и проверка от екип на Община Варна и ако се установи извършител, ще бъдат наложени санкции за вандализъм, подчерта Коев. 

Възрастни хора, живеещи на първи етаж в кооперация на ул. „Страхил“ 20 се оплакаха от дългогодишни проблеми с инфраструктурата около жилището си. По думите им, тротоарът е прекалено малък, което създава непрекъснати предпоставки маневриращи автомобили да се удрят в балкона на апартамента им. Адресът ще бъде проверен и съвместно с Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ ще се потърси решение за ограничаване достъпа на автомобили до жилището на гражданите, увери Коев. 

Следващият приемен ден на заместник-кмета е на 26 април от 13:00 часа. Гражданите могат да записват часове на телефон 052/820-283.

Коментари

Новини Варна