IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:43 | 10 април 2024
Обновен: 22:17 | 29 април 2024

„Пробация“ за варненец, плашил двама с убийство

"Ще ти отрежа главата“, „ще те заколя“, заканвал се 38-годишният мъж

По материала работи: Слав Велев
„Пробация“ за варненец, плашил двама с убийство

„Пробация“ за 38-годишен мъж, отправял закани с убийство към двама души. Подсъдимият се призна за виновен по повдигнатите спрямо него обвинения за отправени закани с убийство към две отделни лица. На два пъти в периода от 8-ми октомври 2022 г. до 3-ти март 2023 г. във Варна, при условията на продължавано престъпление, той се заканил на мъж, когото познавал чрез свой съсед, с престъпление против неговата личност – убийство, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Отделно, на 8-ми октомври 2022 г., той се заканил на друг мъж, като го заплашил с думите „ще ти отрежа главата“, „ще те заколя“.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение с признание на вината, Районен съд – Варна определи за всяко от деянията отделни наказания, като наложи на подсъдимия да изтърпи общо наказание в размера на най-тежкото от тях – седем месеца „пробация“. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители за срок от седем месеца.

В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски за над 900 лева.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Дед Колю ( преди 2 седмици )
Лозе ли копахте, че 900 лв разходи направихте?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна