IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:30 | 11 април 2024
Обновен: 06:14 | 30 април 2024

Да помогнем на един баща от Варна да получи шанс за живот!

Преди година Цецо научава, че и двата му бъбрека отказват да функционират

По материала работи: Слав Велев
Да помогнем на един баща от Варна да получи шанс за живот!

Да помогнем на 44 -годишния Цветомир Николов от Варна да получи шанс за втори живот, за да види 14 – годишния си син как расте. Мъжът се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек. Варненецът се надява на добрината на хората, за да събере непосилната за семейството му сума от 40 хил. лева. Операцията ще се извърши в Турция, а донор ще бъде собствената му майка.

Преди година Цецо научава, че и двата му бъбрека отказват да функционират. Новината е абсолютен шок за него и близките му.

„След изследвания на кръвта откриха, че бъбреците ми не работят и имам нужда от спешна диализа. Това стана след като от известно време много бързо започнах да се уморявам, все гледах къде да приседна - нямах сили и желание за нищо. Пуснах изследвания, при което телефонът ми извъня (няма да го забравя) личния лекар се обади и каза, че по спешност трябва да вляза в болницата. Помислих си, че се шегува, но след като поговорих и с други познати лекари,разбрах, че не е шега. Взех си направление за хоспитализация и отидох в болница Света Марина. Там получих втори шок, след като лекарка само по изследванията ми каза: „ Трябва да се запишеш в листата на чакащи за трансплантация.“, разказва Цецо.


В болницата започва спешна хемодиализа, която поддържа три пъти седмично, но това е само поддържаща терапия, а не лечение.

Цецо е телевизионен оператор. Самият той много пъти е участвал в създаването на репортажи за дарителски кампании. Видял е добрината, с която хората откликват в помощ на човешкото нещастие. Надява се, че и сега това ще се случи, за да може продължи да живее и да бъде до момчето си.

Средства могат да бъдат дарени чрез платформата на Павел Андреев ТУК
 

Коментари

Новини Варна