IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
13:00 | 19 април 2024
Обновен: 05:53 | 2 май 2024

Казаха колко ще струва "зелената зона" във Варна

Пропуски забавят въвеждането й, 10 200 ще са паркоместата в нея

По материала работи: Слав Велев
Казаха колко ще струва  "зелената зона" във Варна

По 5 лева на месец за автомобил, както е при "синята зона", ще плащат регистрираните на адреса в бъдещата "зелена зона" на Варна. За втора кола цената ще е двойна. Това каза за Радио Варна Младен Иванов, директор на Общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона" във Варна. 

Към този момент е ясно, че са осигурени терени за два буферни паркинга във Варна - до Пощенски клон 10 в квартал "Левски" и на територията на МБАЛ "Св. Анна". "Общината търси терени, за да може да се разреши проблема, но тези терени са твърде малко", допълни Иванов.

10 200 ще са паркоместата в обхвата на зелената зона във Варна. Те ще бъдат обособени в седем подзони, най-голямата от които е в квартал "Чайка". В момента се работи едновременно във всяка една от зоните, като етапът на изпълнение на ремонтите е различен.

Има установени грешки по време на работата по проекта за зелена зона във Варна и това може да наложи забавянето на влизането ѝ в сила, заяви още Иванов.

По време на редовната си пресконференция вчера кметът на Варна Благомир Коцев съобщи, че ще настоява да не се подписват разрешенията за приключване на работа, докато и последният дефект не бъде разрешен. 

Има пропуски от ниво проект до ниво изпълнител, посочи Младен Иванов. В града има и места, където няма знаци, допълни той. 

По думите му, за да бъде изрядно всичко, въвеждането в експлоатация на зелената зона може да се забави. Не мога да кажа кога ще приключи работата - трябва да бъдат отстранени забележките, подчерта Иванов. 

Няма как да не бъдат по-малко местата за паркиране пред блоковете по тротоарите, категоричен е той, коментирайки недоволството на варненци за намаляване броя на паркоместата пред жилищата им. 

"Същото напрежение беше и по време на въвеждане на синята зона, този път обаче обхватът е още по-голям. В квартал "Чайка" например е казано, че на един апартамент се пада един автомобил, а сега знаем, че едно семейство разполага с по два автомобила", подчерта Младен Иванов. 

По думите му след въвеждането на зелената зона най-голямо облекчение ще усетят именно живеещите в района на нейния обхват.

Подробностите чуйте в разговора на Даниела Стойнова с Младен Иванов ТУК

Коментари

Д.Иванова ( преди 1 седмица )
Нека да се направи проверка какво е състоянието на ул.Ангел Кънчев в отсечката между ул.Братя Миладинови и ул.Македония! Съседните улици бяха 'замазани' , а тук никакъв ремонт, множество дупки върху които обаче е разчертано парко мястото! А защо след като общината не е осигурила нужните буферни паркинзи- което е най-важното, всъшност активно работи единствено по въпроса с поставяне на гора от указателни табели за зелена зона! Само абсурди!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Az ( преди 1 седмица )
Допълнителен данък от 60 лева на година. На "печелившите" честито!Тези зони са само рекет от алчните общинари!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 3
Man40 ( преди 1 седмица )
Общината застрои Варна от недалновидност о некадърност, сега терени за паркинги търси... Има един на Парижка комуна и Доктор Пискюлиев, щеше да е за библиотека...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 4
Горния ( преди 1 седмица )
Трябват паркинги *** крадете само колкото зони да сложите пак няма да има каде са се паркира паркинги трябват работа и акъл трябва а не схеми само тровите живота на хората ама така е като няма народ всичко ще си дойде на мястото много скоро ще се случи едно нещо как ще гледам от горе как се самоунищожавате
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 6
Abc ( преди 1 седмица )
Този за какви тротоари говори разчистиха улиците даа ги направят еднопосочни трябва протест да си отстояваме правата пълни *** нямат си ни най малка представа колко автомобили има и вместо да направят максимално парко места те ги орязаха и сега общинска полиция ще пишат яко фишове
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 6
анонимен ( преди 1 седмица )
rate down comment 2 rate up comment 5
анонимен ( преди 1 седмица )
rate down comment 2 rate up comment 4
анонимен ( преди 1 седмица )
Синя зона в събота и неделя около Морската градина има логика, заради увеличаването на посетителите през уикенда. Но какъв е смисълът в по-отдалечените райони? Някой от общината да се разходи и да види, колко свободни паркоместа има в тези дни. Щото масово гражданите си отиват на село. Нелогично е и се създава недоволство и напрежение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 7
анонимен ( преди 1 седмица )
Не се наядохте бе, изедници!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 9
Бай Хой от Ахелой ( преди 1 седмица )
А най натоварени ще са тези,които живеят до Зелена зона.Да ви го туря н,е се наядохте.Няма къде да си спре човек колата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 7
Новини Варна