IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
17:00 | 24 април 2024
Обновен: 01:40 | 6 май 2024

Кметът на Варна бе избран за заместник в националната делегация в Европейския комитет на регионите

Политическата асамблея е съставена от 329 членове и 329 заместници от всички държави в ЕС

По материала работи: Слав Велев
Кметът на Варна бе избран за заместник в националната делегация в Европейския комитет на регионите

Кметът на Варна Благомир Коцев/Снимка: Община Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев бе избран за заместник в националната делегация на Европейския комитет на регионите. Това стана вчера по време на заседание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). На срещата бе обновен състава на международните делегации в органите на Европейския съюз, в които НСОРБ представлява българските местни власти. Избрани бяха и представителите в международни организации, в които членува националното сдружение.

За овакантените позиции в националната делегация в Европейския комитет на регионите Управителния съвет на НСОРБ утвърди трима кметове, а за техни заместници седем кмета, сред които е и Коцев. 

Европейският комитет на регионите е консултативен орган на ЕС, който представлява местните и регионалните власти в целия Европейския съюз и изразява мнение относно нови закони с отражение върху регионите и градовете. 

Европейският комитет е политическа асамблея, съставена от 329 членове и 329 заместници от всички държави в ЕС, които заемат изборна длъжност на местно или регионално равнище. Те заседават в Брюксел до шест пъти годишно, за да обсъдят своите становища по предложеното законодателство и да излязат с резолюции за по-нататъшните действия на ЕС. 

Коментари

Новини Варна