IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
07:10 | 26 април 2024
Обновен: 19:21 | 6 май 2024

Рекордните 26 000 кг капачки бяха събрани миналата събота във Варна

Дъждът не спря хилядите желаещи да се включат в кампанията на „Аз Вярвам и Помагам“

По материала работи: Слав Велев
Рекордните 26 000 кг капачки бяха събрани миналата събота във Варна

Колаж: „Аз Вярвам и Помагам“

Рекордните 26 000 кг капачки бяха събрани в дъжд миналата събота в кампанията на „Аз Вярвам и Помагам“ пред катедралния храм „Св. Успение богородично“ в морската столица.

На 20.04.24 г. се проведе юбилейното 10-то на брой мащабно събитие за събиране на капачки, стотинки и парични дарения „Празник на реиклирането". По време на събитието въпреки проливният дъжд и студеният вятър хиляди хора и от цяла България предадоха своите събрани пластмасови капачки като резултата за деня са рекордните за лошо време 26 000 килограма, което в парична стойност са 19 500 лв, които ще бъдат преведени по официалната банкова сметка на кампанията.

Благодарение на всички предоставени безвъзмездно продукти и артикули с кауза и благодарение на стотиците дарители по време на базара се събраха 9 209,50 лв, които бяха внесени по официалната банкова сметка в помощ на каузите на кампанията.

Заедно с това се събираха и стотинки от всички различна номинална стойност като 0,01 лв, 0,02 лв, 0,05 лв, 0,10 лв, 0,20 лв, 0,50 лв, 1 лв и 2 лв като всички събрани монети бяха съпроводени с полиция до инкасо център-а на компания monotes.bg , които в подкрепа на кампанията ще сортират, преброят събраната сума и ще бъдат внесени по банковата сметка на сдружението.

Организаторите от благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ се обръщат с огромни благодарности към стотиците доброволци на площада и в базата за сортиране на капачки, десетките полицаи, всички партньори с кауза и не на последно място към хилядите хора, които предадоха своите капачки, стотинки или парични дарения въпреки лошото време, проливният дъжд и студеният вятър по време на цялото събитие.

Коментари

Богомил Аврамов ( преди 1 седмица )
"ЛИДЛ"", КОЛКО КИЛОГРАМА ПРЕДАДЕ,!?! П,ОСТАВИЛ Е КОНТЕЙНЕРИ - НЕНАСИТНИЯТ ЛАПАЧ??!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна