Варна 11°
fallback
Новини Варна
11:00 | 16 март 2016
Обновен: 23:13 | 5 май 2024

Търсят се 1 100 лв. за двойка черни лебеди за Зоопарка

Особена красота на черния лебед му придават ослепително белите махови пера

По материала работи: Деян Михайлов

Варненският зоопарк набира средства за купуването на двойка черни лебеди. За място на произхода им се смята остров Тасмания, Австралия. Обявени са като рядък и защитен вид. Мъжкият е по-едър, но и двата пола са много красиви - с черно оперение, което подчертава свойствените за лебедите изящество и грациозност. Особена красота на черния лебед му придават ослепително белите махови пера. В предния край на човката също има бяла ивица. 

Двойка черни лебеди са били отглеждани във варненския зоопарк до 2012 г. През март същата година те са били откраднати и до този момент не са възстановени като вид в зооколекцията, съобщи Иванка Стоянова, директор на зоопарка. Вече е намерена подходяща двойка черни лебеди и за нея са необходими 1 100 лв. Те биха допринесли за видовото разнообразие в сектора на птиците и ще са много интересни за посетителите, обясни Стоянова.

Всеки, който желае да помогне на зоопарк Варна да събере средства за закупуване на двойка черни лебеди, може да го направи, чрез банков превод с произволна сума към ЦКБ: ОП „Зоопарк-СЦ“ IBAN BG 64 CECB 9790 3124 1534 00 BIC CECBBGSF При събиране на необходимата сума и закупуване на птиците те ще могат да бъдат осиновени. Това става чрез предоставяне на средства за месечната издръжка в размер на 50 лв. за всяка от тях. Осиновителите могат да станат кръстници и да изберат име на своя любимец, а при желание да поставят табела със своето име до неговото местообитание. Осиновител може да бъде всяко физическо или юридическо лице, а в знак на благодарност за грижите от зоопарка издават специална грамота, съобщиха от община Варна

 

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback