IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
09:06 | 27 март 2016
Обновен: 02:23 | 15 май 2024

Варненски народен хор на турне в Германия

"Цветница" ще изнесе концерти в Бремен, Хамбург, Олденбург и Нюрнберг

По материала работи: Слав Велев
Варненски народен хор на турне в Германия

От 30 март до 10 април женският народен хор "Цветница" при НЧ "Асен Златаров" ще осъществи концертно турне в Германия. Това съобщи художественият ръководител и диригент на състава Атанас Илиев. Гостуването в Германия е по покана на Бременския  женски  хор „Де колорес” с ръководител Емилия Боева и танцов състав за балкански танци с рък. Хайди Милер. Проявата е подкрепена от Генаралния  консул на България в Хамбург проф. Имайер. Турнето се осъществява със съдействието на община Варна. 


Женският народен хор "Цветница" ще изнесе два концерта в Бремен. Ще се включи и в семинар, на който ще представи три песни от репертоара си. Изпълнението ще бъде придружено от лекция за особеностите на българския фолклор. 


След Бремен, концертното турне ще продължи с изяви в Хамбург, Олденбург и Нюрнберг. А на връщане за България хорът е поканен да изнесе  концерт и пред Българското дружество в Будапеща.
В програмата на концертите са включени авторски и обработени песни от водещи български композитори, образци на ортодоксалната музика, както и камерни и солови изпълнения.


Публиката на всички изяви от турнето на хор "Цветница" ще получи сувенири и рекламни материали от Варна и България и дискове с изпълнения на хора. "С тази изява си поставяме за цел да разкрием пред публиката в Германия природните и културни богатства на Варненския край и на  страната ни" - каза още Атанас Илиев.


Черно море

Коментари

Новини Варна