IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:44 | 30 март 2016
Обновен: 23:44 | 30 април 2024

Варненка не иска детска глъч

Пречело й реновиране на площадка

По материала работи: Деян Михайлов
Снимката е илюстративна

Варненка недоволства срещу строеж на детска площадка, била и пречела. Тя бе арестувана от полицията, тъй като нямала лична карта. Иванка Казакова била известена, че спряното строителство се подновява и отишла на място, за да поиска строителите да й покажат разрешението си. „Ние сме против изграждането на тези детски площадки, защото се лее бетон в зелени площи. Има възрастни хора, които са недоволни, че площадките са точно под прозорците им“, твърди Казакова, която е сред активистите в района, които водят спор с община Варна за строителството. Явно и пречела детската глъч.

След като се стигнало до пререкания между възрастни хора и строители, тя сама се обадила на тел. 112 и повикала полиция. На мястото дошъл екип от 2-ро районно. Казакова нямала в себе си лична карта и поискала да се прибере до дома си. В този момент се появили други четирима полицаи. 
Те не я оставили да отиде да си вземе личната карта, а я закопчали с белезници.
Сигналът за извършване на незаконно строителство е подаден в общината от самата Казакова, каза вчера заместник кметът по сигурността Тошко Иванов. Ако има претенции тя може да се жали пред съда в тридневен срок, каза още той.
От своя страна Петя Проданова, кмет на район "Приморски" заяви, че Казакова се е жалила за друга площадка пред общината, а не за тази, където са я задържали. Срещу тази площадка пък имало подписка от други граждани, каза Проданова.

Заради това, че е претърпяла коремна операция и има болки, тя не успяла да влезе в служебния автомобил и се наложило да бъде повикан друг.
Казакова беше освободена и ще бъде глобена.

Пламен Янков

 

Коментари

Новини Варна