IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:20 | 26 март 2018
Обновен: 13:00 | 30 април 2024

Осъдиха условно 58-годишна, хваната пияна зад волана

Наказание получи и младеж, спипан да шофира без книжка

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно 58-годишна, хваната пияна зад волана

В бързо производство, 21-годишен младеж от едно от селата в община Долни Чифлик беше осъден за шофиране без книжка.

 

Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 2 от НК. Младежът е засечен от полицейски автопатрул на 5 март тази година, след допуснато нарушение при изпреварване. Тогава подсъдимият управлявал лек автомобил „Опел“ в района на бензиностанция в селото и не се подчинил на подаден със стоп-палка сигнал за спиране. Впоследствие бил настигнат край дома му, като от извършената проверка се установява, че 21-год. младеж изобщо не притежава шофьорска книжка и е системен нарушител на Закона за движение по пътищата. Освен това, в едногодишен срок преди настоящото деяние, той е бил наказван по административен ред, с влязло в законна сила наказателно постановление, за управление на АТВ, отново като неправоспособен водач. В конкретния случай, съдът одобри постигнато между страните споразумение, с което на 21-год. младеж беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години.

 

Също условно наказание наложи днес Районен съд - Варна на 58-годишна жена, шофирала след употреба на алкохол.

 

Отново в бързо производство, подсъдимата получи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. На 9 март тази година във Варна  тя е управлявала джип „Чероки“ с алкохолна концентрация от 1,68 на хиляда. За срок от 8 месеца тя ще бъде лишена и от права за управление на моторни превозни средства. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна