IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
10:32 | 17 април 2018
Обновен: 04:10 | 13 май 2024

Осъдиха охранителите, пребили до смърт Нягол във варненски мол (ОБНОВЕНА)

Три години след извършване на деянието, подсъдимите получиха ефективни присъди

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

Окръжен съд - Варна гледа делото за убийството на Нягол във варненски мол. Три години след извършване на деянието, подсъдимите получиха ефективни присъди.

 

19 години лишаване от свобода за Ангел Николов, 18 години лишаване от свобода за Красимир Димитров и 17 години лишаване от свобода за Цветан Маринов поиска обвинението, предвид факта, че деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

 

Защитата и на тримата подсъдими се позова на общата теза, че охранителите са действали по разпореждане на прекия им началник Светослав Миланов и пледираха за минимални присъди. 

 

 

Делото се гледа по съкратено производство, обвиняемите признаха всички факти и обстоятелства по обвинителния акт и това позволи присъдите им да бъдат редуцирани с една трета. Съдът определи също на тримата да бъдат приспаднати трите години престой в ареста.

 

"Съжалявам за случилото се, надявам се на справедлива присъда", бяха думите на Красимир Димитров минути преди да се произнесе съдът.

 

Решението на Варненския окръжен съд бе следното: След редуциране, 11 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначално строг режим за Ангел Николов - на 28г. от Кърджали и съответно по 10 години лишаване от свобода при първоначално строг режим за Красимир Димитров на 26 години от Ямбол и Цветан Маринов на 23г. от Варна.


Ангел Николов ще трябва да изплати 50 000 лв., а Красимир и Цветан по 30 000 лв. парично обезщетение на Петър Петров - брат на жертвата, като не удовлетвори първоначално исканата сума от 450 000 лв.

 

Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна