IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
11:19 | 31 май 2018
Обновен: 17:35 | 1 май 2024

Разбиха лаборатория за амфетамини във Варна

Двама мъже и жена са задържани за срок до 72 часа

По материала работи: Пламен Янков
Разбиха лаборатория за амфетамини във Варна

В ареста за срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа двама мъже и една жена с цел довеждането им пред съда. Те са привлечени като обвиняеми за разпространение на високорискови наркотични вещества и производство на амфетамини в специална лаборатория. 


Лабораторията за амфетамините била базирана на адреса на един от обвиняемите. На друг адрес във Варна при претърсване са намерени и иззети прекурсори за производството, химически вещества и уреди. 


В момент на разпространение на марихуана служителите на полицията под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са влезли на адреса, където ставала продажбата. 


Назначени са съдебно-химични експертизи на откритите и иззети наркотични вещества и прекурсори, които ще установят видът, количеството  и процентното им съдържание. 


Продължават процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. Тримата са криминално проявени, а единият от обвиняемите е осъждан. Прокуратурата ще поиска от Варненския окръжен съд определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тримата обвиняеми - задържане под стража.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна