IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
13:30 | 19 октомври 2021
Обновен: 09:48 | 28 март 2024

Бащата на загиналите при пожар във Варна деца остава зад решетките

Майката е болна и делото срещу нея бе отложено

По материала работи: Ставри Таргов
Бащата на загиналите при пожар във Варна деца остава зад решетките

Апелативният съд във Варна отхвърли жалба на 37-годишния Е.Х., който заедно със съпругата си е обвинен в палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК. Съдът потвърди определената от първата инстанция мярка за неотклонение и остави в ареста бащата на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. "Владислав Варненчик“.

Делото по жалбата за наложената мярка за неотклонение на 22-годишната майка бе отложено поради заболяване на младата жена.

Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал "Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7, е бил подаден около 22,30 часа на 9 октомври 2021 г. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две починали деца – едното на 4 г. и другото на по-малко от една година.

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца.

Съпричастността на двамата родители към възникването на огъня е установена и двамата са привлечени към наказателна отговорност, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна