IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
10:00 | 20 ноември 2021
Обновен: 12:05 | 23 април 2024

Собственик на варненско заведение с пробация, пускал клиенти въпреки забраните

В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес

По материала работи: Ставри Таргов
Собственик на варненско заведение с пробация, пускал клиенти въпреки забраните

47-годишен мъж беше осъден за нарушаване на мерки, издадени против разпространението на заразна болест по хората по време на извънредна епидемична обстановка – престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. Установено е, че през периода 29 януари – 17 февруари 2021 г., в условията на продължавано престъпление, подсъдимият при въведена забрана за посещение е отворил и допуснал посещение на клиенти в заведение за хранене и развлечение по смисъла на Закона за туризма, разположено в широкия център на Варна. Деянието е извършено умишлено.   

 Районен съд – Варна, одобри параметрите на внесеното за разглеждане споразумение и наложи наказание „пробация“. 47-годишният подсъдим се признава за виновен и декларира, че е съгласен с определеното му със споразумението наказание и се отказва от по-нататъшно разглеждане на делото по общия ред.

В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от половин година.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна