Варна 15°
fallback
Избрано
19:14 | 10 септември 2018
Обновен: 19:19 | 7 май 2024

Сенсей Захари Дамянов: Разполагам с по двама силни състезатели във всяка категория

Над 60 бойци са на лагера на Българската карате киокушин федерация във Варна

По материала работи: Борис Проданов

Както вече съобщихме, през уикенда във Варна стартира лагер на националния тим (мъже, жени, юноши, девойки) на Българската карате киокушин федерация. В тренировките вземат участие над 60 бойци. Проведе се и съдийски семинар.

Сенсей Захари Дамянов

В ПОДГОТОВКАТА НА БККФ сенсеите могат да разчитат на поне двама силни състезатели във всяка от категориите.

 

„Тренировките са за предстоящото първенство на Стария континент на KWF в Калининград – на 21 и 22 септември. Тук съм събрал мъже юноши и девойки, а това състезание в Русия е генерална репетиция за предстоящото от 7 до 9 декември във Варна европейско на KWU за мъже, жени и ветерани, както и за световното за юноши и девойки – за възрастите от 12 до 17 г.“, каза наставникът на националните ни отбори сенсей Захари Дамянов

СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ ОТРАБОТВАТ различни техники на лагера във Варна.

 

Той е горд, че отборът на БККФ разполага с поне по 2 силни състезатели във всяка категория, което дава сериозна вариативност в избора на състав за предстоящите отговорни първенства.

„Повечето от мъжете и жените от отбора ни за европейското във Варна ще имат срещи именно в Калининград. Противниците ни и там, и тук са едни и същи. За малките в неделя имаше преборване за участие на световното през декември в морската столица. Съчетахме го със семинара на БККФ като упражнение за съдиите“, добави сенсей Дамянов.

ИВАН КОМАНОВ (ВЛЯВО) Е ПРЕТЕНДЕНТ за европейски и световни титли.

 

Той очаква в Русия сериозни битки предвид факта, че повечето от бойците ще дойдат през декември и във Варна за медалите.

 

„Лагерът е сериозна подготовка за първенството. Съставите са ни ясни, трябва да установим кой в каква форма е, много от най-силните състезатели трябва да участват в силно първенство преди срещите пред варненска публика“, категоричен е наставникът.

Съставите ще останат на лагер до 15 септември в морската столица.

 

Борис Проданов

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Захари Дамянов: Оттеглих се, когато бях на върха

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback