Варна 14°
fallback
Избрано
16:05 | 27 юли 2015
Обновен: 22:03 | 23 април 2024

Съставиха 70 акта за нарушения на таксита при извънредна акция по Черноморието

Повечето от хванатите в крачки нямали стикери с цените или карали без включен апарат

По материала работи: Слав Велев

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ съставиха близо 70 акта на таксиметрови автомобили по българското Черноморие. Извънредната акция се проведе по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, поради зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти. Проверките се проведоха през уикенда, в тъмната част на денонощието от 20,30 до 4 часа. 

Служителите на ИА „Автомобилна администрация“ съвместно с органите на МВР инспектираха 175 таксиметрови автомобили. Голяма част от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници, без да е включен таксиметровият апарат. При някои от спрените за проверка автомобили е установено, че се управляват от хора с отнета правоспособност, а други не са имали удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност. 

Инспекторите са заловили и двама водачи представили фалшифицирани удостоверения за водач на таксиметров автомобил. Те са предадени на органите на МВР и са стартирани досъдебни производства. 

Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, не представяне на контролни талони, липса на допълнително оборудване, не попълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа, съобщиха от пресцентъра на „Автомобилна администрация“.

Черно море

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback