Варна °
fallback
Лайфстайл
10:37 | 23 април 2018
Обновен: 03:19 | 20 май 2025

Лазаня с гъби, моцарела и пармезан

Да ви е сладко!

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

12 кори за лазаня

3-4 топки моцарела

100-150 г пармезан

зехтин

1 глава лук нарязан на ситно

5 скилидки стрит чесън

2 чаши нарязани гъби

3 чаши доматен сос

щипка сушен риган

черен пипер

сол

 

Приготвяне:

В мазнината задушете гъбите, лука и чесъна. След като омекнат достатъчно сложете и доматения сос, ригана, сол и черен пипер на вкус. След като сосът е готов, сложете в тавичката за печене малко количество от него на дъното й. След това сложете първата кора за лазаня, върху нея сос и след това две парченца моцарела.

 

После сложете втора кора за лазаня, отново сос и сирене моцарела (може да редувате с пармезан). Така докато съставките свършат. Най-отгоре завършете със сос. Покрийте тавата с фолио и печете до готовност. Когато лазанята е готова, настържете малко пармезан и запечете до златисто.

 

az-jenata.bg

Четете още: Шоколадови тортички без брашно

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback