Докато сме все още в сезона на тиквичките, да ви предложим и една рецепта за студено руло от тиквички с плънка от крема сирене, кашкавал и бекон. Рецептата е подходяща за хората, които избягват глутен, и също за спазващите ниско-въглехидратен режим на хранене. За рулото 500 гр. настъргани тиквички 6 яйца 200 грама настъргана моцарела или кашкавал копър сол 1 с.л.зехтин За плънката 250 гр. крема сирене 100 гр. настърган кашкавал 200 гр. бекон на слайсове Първо настъргваме тиквичките и ги слагаме в гевгир да се отцедят за 30 минути.В купа разбиваме яйцата, добавяме добре отцедените тиквички, моцарелата(кашкавала) и подправяме със сол и наситнен копър.В правоъгълна тава застлана с хартия за печене и леко намазана със зехтин изсипваме сместа и я разпределяме равномерно. Печем 25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, първите 10 минути на вентилатор, а после на горен и долен реотан. Готовият блат навиваме още топъл на руло заедно с хартията и го оставяме да се охлади. Разгъваме охладеният блат и намазваме с крема сиренето, отгоре настъргваме кашкавала и подреждаме бекона. Завиваме на стегнато руло и оставяме да се охлади добре в хладилника. Източник: wellcometomykitchen.blogspot.com