Варна 13°
fallback
Лайфстайл
14:50 | 2 септември 2018
Обновен: 23:15 | 29 април 2024

Днес сгответе.. Руло от тиквички!

Рецептата е подходяща за хората, които избягват глутен

По материала работи: Борис Проданов

Докато сме все още в сезона на тиквичките, да ви предложим и една рецепта за студено руло от тиквички с плънка от крема сирене, кашкавал и бекон.   Рецептата е подходяща за хората, които избягват глутен, и също за спазващите ниско-въглехидратен режим на хранене.   За рулото   500 гр. настъргани тиквички   6 яйца   200 грама настъргана моцарела или кашкавал   копър   сол   1 с.л.зехтин   За плънката   250 гр. крема сирене   100 гр. настърган кашкавал   200 гр. бекон на слайсове   Първо настъргваме тиквичките и ги слагаме в гевгир да се отцедят за 30 минути.В купа разбиваме яйцата, добавяме добре отцедените тиквички, моцарелата(кашкавала) и подправяме със сол и наситнен копър.В правоъгълна тава застлана с хартия за печене и леко намазана със зехтин изсипваме сместа и я разпределяме равномерно.   Печем 25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, първите 10 минути на вентилатор, а после на горен и долен реотан.   Готовият блат навиваме още топъл на руло заедно с хартията и го оставяме да се охлади.   Разгъваме охладеният блат и намазваме с крема сиренето, отгоре настъргваме кашкавала и подреждаме бекона.   Завиваме на стегнато руло и оставяме да се охлади добре в хладилника.   Източник: wellcometomykitchen.blogspot.com

 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback