Варна 18°
fallback
Лайфстайл
10:47 | 1 януари 2020
Обновен: 12:07 | 29 април 2024

Понички с тиква и канела

Прекрасен зимен вкус

По материала работи: Борис Проданов

Продукти:

1 и ½ чаши брашно

1 и ½ чаени лъжици бакпулвер ½ чаена лъжица сол ½ чаена лъжица канела 1/8 чаена лъжица индийско орехче 250 г рикота, добре отцедена ½ чаша пюре от тиква ¼ чаена чаша захар 2 големи яйца 1 чаена лъжица ванилия олио за пържене   Приготвяне: Пресейте всички сухи съставки заедно. С миксер разбийте яйцата със захарта. След това към тях добавете рикотата, пюрето от тиква, яйцата, ванилията. Разбъркайте добре. Добавете сухите съставки и отново разбийте, но с приставка за тесто. Тестото е готово, когато стане гладко, меко и разтегливо.   Загрейте олиото за пържене в дълбока тенджера или тиган. С лъжица пуснете малко от тестото, за да се получи бухтичка. Ако искате поничките ви да изглеждат досущ като от пекарна, предварително оформете топчета, притиснете ги с ръка към масата, след това с малка чаша ги изрежете в средата, така че да се получи дупка. След това ги пуснете една по една в горещата мазнина. След като са готови ги извадете и отцедете върху кухненска хартия.

 

днес.бг

 

Прочетете още: Хороскоп за 1 януари 2020-а

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback