Варна 13°
fallback
Лайфстайл
09:40 | 11 август 2015
Обновен: 22:24 | 10 май 2024

Рецепта на деня: Мусака по варненски

Класически вкус за ценители!

По материала работи: Златина Добрева

Интересно и необикновено, но наистина вкусна рецепта ви предлагаме днес. Добър апетит!

Необходими продукти:

кг картофи 500 г кайма 1 глава кромид лук 300 г доматено пюре 2 домата 1 ч.л. чубрица 1 ч.ч. прясно мляко сол олио черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се сваряват. Изцеждат се и още топли се правят на пюре, като се намачкват с преса за картофи заедно с млякото, сол и черен пипер на вкус. В олио се запържва нарязаният лук, прибавя се раздробената с малко вода кайма, като се позапържи и тя, се слага доматеното пюре, подправките и сол на вкус, ако е необходимо. В намазнена тавичка се разстила половината пюре, отгоре - сместа с каймата, най-отгоре - останалото пюре. Нареждат се нарязаните на кръгчета домати и мусаката се пече 20-ина минути на 220 градуса.

кг картофи 500 г кайма 1 глава кромид лук 300 г доматено пюре 2 домата 1 ч.л. чубрица 1 ч.ч. прясно мляко сол олио черен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се сваряват. Изцеждат се и още топли се правят на пюре, като се намачкват с преса за картофи заедно с млякото, сол и черен пипер на вкус. В олио се запържва нарязаният лук, прибавя се раздробената с малко вода кайма, като се позапържи и тя, се слага доматеното пюре, подправките и сол на вкус, ако е необходимо. В намазнена тавичка се разстила половината пюре, отгоре - сместа с каймата, най-отгоре - останалото пюре. Нареждат се нарязаните на кръгчета домати и мусаката се пече 20-ина минути на 220 градуса.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback