Варна 16°
fallback
Лайфстайл
09:05 | 13 август 2015
Обновен: 18:43 | 23 май 2024

Рецепта на деня: Варненски кюфтенца на скара

Ммм, да си оближеш пръстите

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти: свинско месо - 650 г прясно мляко - 60 мл лук - 60 г хляб - 150 г сух черен пипер - 12 зърна оцет - 20 мл кимион - 1/2 ч.л. сол - на вкус

 

Приготвяне: Месото се почиства от сухожилия и твърди ципи, след което се измива в студена течаща вода. След охлаждане се смила в месомелачка. 

Към получената кайма се прибавят предварително накиснатия в прясно мляко хляб, смленият черен пипер и кимион. Добавят се ситно нарязаният лук и солта. 

Каймата се поставя в емайлиран съд в хладилник. Оставя се да престои два часа, след което от нея се оформят кюфтета, които се изпичат на скара над жар от дървени въглища. 

Сервират се топли с гарнитура по избор. Да ви е сладко!

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback