Необходими Продукти
пилешки гърди - 1 кг
лук - 250 гр.
чесън - 1 - 2 скилидки
яйца - 5 бр.
масло - 50 мг
олио - 50 мл
бяло вино - 100 мл
гъби - 150 гр.
магданоз - 1/2 връзка
копър - 1/2 връзка
черен пипер - 1/4 с.л.сол
Начин на приготвяне:
Измийте и след това подсушете пилешките гърди. Нарежете ги на няколко по-едри парчета и ги запържете в силно сгорещеното масло и олио. Когато месото се запечата от всички страни добавете малко вода и задушете да 10-ина минути.
Когато задушените гърди останат само на мазнина нарежете на лука на филийки и го добавете към тях. Сложете и пресования чесън, залейте с бялото вино и оставете ястието да се задушава 20 минути на тих огън.
Прехвърлете всичко в йенска тенджера. Поръсете със ситно нарязани копър и магданоз, поръсете със сол и черен пипер и залейте с предварително разбитите яйца. Запечете гърдите за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна.