Крушите крият в себе си и много ползи за здравето. Ето някои от тях:
Крушите са отличен източник на диетични фибри. В 100 г плод има 3.1 г или 8% фибри, които подпомагат доброто функциониране на храносмилателния тракт.
Нискокалорични са и са отлична сладка почерпка за хора, които имат проблеми с теглото или се стремят към здравословен начин на живот.
Плодът е много богат на витамин C, който укрепва организма и повишава съпротивителните му сили.
Друго предимство на крушите е, че съдържат и антиоксиданти, които в съчетание с витамин С и съдържащия се витамин А, предпазват от опасното въздействие на свободните радикали.
Отличен източник са на минерали като мед, желязо, магнезий и калий, както и на витамини от група Б.
В традиционните медицински практики на много народи крушите присъстват като цяр срещу колит, артрит, подагра и проблеми с жлъчката.
Крушите спомагат доброто функциониране на метаболитните процеси и заздравяването на раните.
Крушите се смятат за плода, към който има най-малко алергии.
Четете още: Как да имаме перфектна хигиена - според науката