Варна 15°
fallback
Общество
10:41 | 9 януари 2018
Обновен: 14:14 | 24 април 2024

Наследник на инките сключил брак във Варна

Албена Ралчева, организатор венчавки към общинското дружество „Обреди“, гостува в сутрешния блок на тв „Черно море“

По материала работи: Борис Проданов

Kои са най-екзотичните двойки и какви са тенденциите при бракосъчетания за 2018 г – за това в сутрешния блок на тв „Черно море“ говори Албена Ралчева, организатор венчавки към общинското дружество „Обреди“.

 

„Определено се наблюдава бум на бракосъчетанията във Варна. Двойки, които са предпочели дългогодишно семейно съжителство, сключват и брак. За изминалата 2017-а година бракосъчетанията бележат ръст и те са 1400, което е с 200 повече от 2016-а. По записванията можем да съдим, че и настоящата година ще е благодатна“, каза Албена Ралчева.

 

„Всяка двойка е по своему екзотична и красива. Българска булка представи съпруга си като наследник на инките. Иначе от други държави имаме от Малта, Колумбия, Франция, Великобритания… Някои двойки избират Варна за брак. Най-възрастният младоженец беше на 78 г. Изключително атрактивен, а неговата майка беше гост на събитието“, добави общинският служител.

 

Все повече двойки избират фолклорни ритми. Варненската ритуална зала се гордее със своя ритуал, който ще отбележи 40-годишнина. Включва бръснене на младоженеца, разбулване на булката…

 

„Има и нови ритуали. Класическият е с флейта, цигулка, клавир – Менделсон, „Многая лета“. Предлагаме новост за 2018-а – изнесен ритуал в двора на залата. Бракът се сключва на място пред длъжностно лице. В заведение според вкуса на клиентите, на плажа… Има и други варианти, но при тях няма длъжностно лице. В изнесения ритуал на двора се подписва на място“, разкри още Албена Ралчева.

 

Борис Проданов

Иван Барбов

 

Цялото интервю: "Щрихи от утрото" (9.01.2018) - Бум на сватбите във Варна 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback