IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:39 | 25 май 2017
Обновен: 16:25 | 30 април 2024

Ученици от Математическата гимназия грабнаха първото място в Национално състезание по информационни технологии

Анастасия Людмилова, Ивайла Стоилова и Виктория Славчева от 6а клас на МГ „Д-р Петър Берон“- Варна, взеха отличията

По материала работи: Слав Велев
Ученици от Математическата гимназия грабнаха първото място в Национално състезание по информационни технологии

Анастасия Людмилова, Ивайла Стоилова и Виктория Славчева от 6а клас на МГ „Д-р Петър Берон“, Варна се класираха на ПЪРВО място на Националното състезание по информационни технологии IT Знайко.Надпреварата се проведе в три кръга, като в първия дистанционен етап децата подготвиха рисунки и презентации по избрани от тях теми.

В рамките на втория областен кръг чрез онлайн платформа одобрените участници създадоха проекти в реално време с помощта на галерия от снимки, клипове и музика.

 

До финалния етап на състезанието достигнаха 30 ученици от 38 града на страната, сред които трима възпитаници на МГ.

Учениците на Ирина Василева показаха своите умения за работа с новите информационни технологии по време на финалния кръг, който се проведе от 12 до 14 май в Рибарица.

 

Участниците имаха на разположение два часа, за да сътворят своите проекти, които после защитаваха пред комисия от специалисти.

 

Журито класира на ПЪРВО място в групата на шестокласниците Анастасия Людмилова, Ивайла Стоилова и Виктория Славчева, които изготвиха презентация на тема „История на киното“. Момичетата демонстрираха своите умения и за програмиране като създадоха интересни игри и тестове.

 

Благодарности на учениците и на техния ръководител Ирина Василева за отличното представяне на финала на IT Знайко и пожелания за още успехи.

Коментари

Новини Варна