IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:53 | 11 юли 2017
Обновен: 18:22 | 9 май 2024

Изграждат нови улици с тротоари около Телевизионната кула във Варна

Проблемът с водоснабдяването в района остава

По материала работи: Юлиян Атанасов
Снимки: Ели Маринова

План за улична регулация на селищно образувание „Телевизионна кула“ одобри на днешното си заседание Постоянната комисия  по архитектура към Общински съвет – Варна. Той предвижда изграждане на улици и тротоари, както и на две автобусни спирки и обръщач за градския транспорт. Това каза гл. архитект на Варна арх. Виктор Бузев като уточни, че след направения обход и анализ, в района е останал само един общински имот, който ще се използва за изграждане на техническа инфраструктура. И докато електроснабдяване има, проблемът водоподаването остава. Повечето хора там са със собствени водоизточници - кладенци. Новият план, който трябва да бъде гласуван на следващото заседание на Общински съвет, предвижда изграждането на пътна връзка между района на телевизионната кула и село Каменар. Но това ще стане в по-далечното бъдеще, допълни Бузев.

 

Общинските съветници от комисията по „Архитектура“ одобриха и окончателния проект на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация и  застрояване (ПРЗ) на Западна промишлена зона II. Тази част на Варна попада в една от трите зони за въздействие в рамките на проекта "Подкрепа за разработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие". Според проекта градът е разделен на публична зона с висока обществена значимост, социална и икономическа зона. Зоната с потенциал за икономическо развитие обхваща именно Западна промишлена зона II. Районът е определен предимно за транспортни и логистични дейности. По проекта е имало 83 възражения, като част от тях са били частично уважени, стана ясно на заседанието. 

 

Гласувано и придвижено за разглеждане от сесия на местния парламент е и решение за изграждане на мобилна мрежа на един от операторите в с. Звездица.

Ели Маринова

Четете още: Емил Радев: Необходима е бърза реформа на Дъблинския регламент

Коментари

Новини Варна