IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
16:50 | 11 юли 2017
Обновен: 22:54 | 5 май 2024

Откриха поредния саниран блок във Варна

Жителите на Цветния квартал вече го наричат „Хубавия блок“

По материала работи: Пламен Янков
Поредният саниран блок във Варна по Националната програма за енергийна ефективност освежи Цветния квартал в града.

Поредният саниран блок във Варна по Националната програма за енергийна ефективност освежи Цветния квартал.  
Обновената  многофамилна сграда на улица „Ружа“10, наричана вече от жителите на квартала „хубавия блок“, бе официално открита от кмета Иван Портних. На церемонията присъстваха още председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и зам.-кметът Христо Иванов.
Домоуправителят на блока  Николай Атанасов изрази благодарност от името на всички свои съседи за добре свършената работа. 

 

Дограмата на целия 13-етажен блок е подменена с PVC,  положена е топло- и  хидроизолация, ремонтирани са мазите и покривът, осветлението в сградата се задейства от фотоклетки.  Във входа е изградена рампа, а на покрива е монтирана и фотоволтаична система. 
Домоуправителят сподели, че съседите му бързо са прегърнали идеята да кандидатстват за реновирането, тъй като сградата е на повече от  35 години.

 

Кметът Иван Портних поздрави живеещите в блока за организацията им и желанието им да се възползват от програмата. 
Знам колко е трудно да се измине пътя и да се направи сдружение на собствениците и да се подадат необходимите документи, но вярвам, че всички ще са доволни от резултата, а положителният ефект ще е най-осезаем през зимните месеци, когато и сметките за отопление ще намалеят, увери Портних.
Кметът отбеляза, че в момента върви санирането на още 30 блока, а още 100 са в очакване да започне процедурата по избор на изпълнител.~

 

 

 

 

 

ЕЛИСАВЕТА ИЛИЕВА

Коментари

Новини Варна