Два отбора от ученици и студенти във Варна ще мерят сили на „Национална кулинарна купа“ 2018 в гр. Пловдив. Младежите ще са разделени по възрастови групи, както и в направленията – „млад готвач“ и „млад сладкар и пекар“. Ще покажат уменията си в темите „Иновация – трактовка на популярни френски ястия“ и „Модерна класика – българска история“.
Състезанието ще е на 20 и 21 април, на територията на Пловдивския панаир. Участниците ще са над 100. Освен в категориите за сладкар-пекар и готвач, варненската професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ ще бъде представена в съревнования по барманство и сервиране. Събитията организирани от МОН за учениците са част от националните състезания на всички професионални гимназии от различни области в цялата страна.
Припомняме, че миналата година варненската гимназия по туризъм зае втори места в двете категории „Млад готвач на България 2017“ и „Млад пекар – сладкар 2017“.