Варна 17°
fallback
Общество
15:09 | 9 декември 2015
Обновен: 20:19 | 8 април 2024

Успешни младежки дейности показват във фотоизложба във Варна

Коктейл с джем сешън на местни музиканти, както и коледен концерт на балет "Електра" ще съпътстват проявата

По материала работи: Юлиян Атанасов

Успешни младежки дейности във Варна ще покаже под формата на фотоизложба младежката неформална организация "Генерация" за трета поредна година. Инициативата  обобщава, популяризира и разпространява успешните проекти  на младежки организации. Всичко започва през 2013 г. Екип от млади, амбициозни и креативни доброволци поемат инициативата да представят добре сършената работа на младежи и младежки организации в рамките на изминалата календарна година. Събитието "Генерация" събира под един покрив представители от различни сфери на познание и действие, предлагайки им възможността да споделят/ обменят опит и впечатления. Пътуващата изложба на Генерация ‘13 посети 13 различни обществени локации и представи работата на 13 участници чрез снимков и информативен материал. Успешното дебютиране на проекта бе предпоставка за повторното му реализиране през следващата 2014 г., когато изложбата отрази дейността на 14 организации и я изложи на 14 места.

 

През 2015 г. екипът на "Генерация" работи върху утвърждаването на инициативата като ежегодна традиция. И тази година Генерация ‘15 ще бъде форум на младежката дейност в град Варна. Ще бъдат отличени 15 успешни младежи или младежки организации, а работата им ще бъде включена в едноименната изложба, която ще посети 15 локации.

 

Фестивалният и конгресен център - Варна ще отвори вратите си за награждаването на 18 декември (изложбата можете да видите от 12 до 20 декевмри). Коктейл с джем сешън на местни музиканти, както и коледен концерт на балет "Електра" ще съпътстват проявата. Основната цел на Генерация ‘15 да помогне за разпространяването на информация за различните успешните проекти и инициативи с идеята да се скъси разстоянието между младежи и организации. "Генерация" работи за Варна - Европейска младежка столица 2017.

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback